HYVÄ TIETÄÄ

OSALLISTUJAT

Nuoret ja opettajat:

Unelmafoorumiin on kutsuttu osallistujia kaikista niistä sadasta yläkoulusta, joissa Dreamsteri on vieraillut lukuvuoden 2016-2017 aikana. Unelmafoorumiin saapuukin yhteensä noin 1000 nuorta ja 100 opettajaa. Kouluille on annettu vapaat kädet valita osallistujat koulustaan. Kouluja on kuitenkin kehoitettu osallistamaan nuoria mukaan valintaprosessiin. 

Työpajaohjaajat:

Unelmafoorumin ohjelmaa on tuottamassa työpajaohjaajia 31 eri organisaatiosta ja paikalla työpajaohjaajia on yli 100.

Vapaaehtoiset:

Alueella tapahtuman onnistumista on varmistamassa 100 vapaaehtoista Nokian, Deloitten ja Tiedon työntekijää, jotka mm. auttavat työpajoissa ja neuvovat alueella liikkumisessa.

Päävastuulliset toimijat:

Tapahtumasta päävastuullisia ovat Lasten ja nuorten säätiön työntekijät, joihin tulee aina viime kädessä olla yhteydessä, jos jokin isompi ongelmatilanne tulee vastaan. Lasten ja nuorten säätiön työntekijöistä joku löytyy aina tapahtuma-alueen infopisteeltä, joka on rakennuksen toisessa kerroksessa (sama kuin ilmoittautumispiste). Yhteystiedot löytyvät täältä.

SAAPUMINEN

Ovet tapahtumapaikalle avataan klo 11.30. Unelmafoorumi järjestetään Espoossa Nokian kampusalueella, jonne on helppo saapua paikallisjunalla ja bussilla Helsingistä ja Espoosta. Suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä tai polkupyörällä saapumista! HSL suosittelee käyttämään junia ruuhkien välttämiseksi. Lähin bussipysäkki sijaisee 0.4 km päässä tapahtuma-alueelta (pysäkki Karanristi) ja Keran juna-asemalle on runsaan kilometrin matka. Nokian kampusalueen kartan löydät täältä

Osoite: Karakaari 3, 02610 Espoo

Tarkat reittiohjeet löydät: www.reittiopas.fi

Saapuminen junalla

Pääkaupunkiseudun osallistujia suosittelemme saapumaan junalla. Seutulippu Helsingistä Espooseen maksaa alle 17-vuotiailta 2,80 € ja aikuisilta 5,50 €. Lippuja voi ostaa rautatieasemalta lippulaitteista tai kuskilta vaunuista, joissa lukee lipunmyynti. Lähin tapahtuma-paikan juna-asema on Keran asema, jonne saapuvat E- ja U-junat. Keran asemalta on noin 1,5 km kävelymatka tapahtumapaikalle.

Toinen vaihtoehto on mennä junalla Leppävaaran asemalle. Leppävaaran asemalle pääsee Helsingistä S-, E-, A-, Y-, ja U-junilla. Matka-aika on noin 15 minuuttia. Leppävaaran juna-asemalta tapahtuma-alueelle kestää bussilla noin 10 minuuttia. Tapahtumapaikkaa lähinnä olevan pysäkin nimi on Karanristi ja sinne Leppävaaran asemalta kulkevat seuraavat bussit: 214,224,226,227,236,238 ja 239 sekä 218 ja 235 Bussista ei tarvitse ostaa erikseen uutta lippua, vaan junaa varten ostettu seutulippu kelpaa myös bussissa. Lippu näytetään sisäänastuttaessa kuljettajalle.

Vantaalta saapuvat osallistujat pääsevät Tikkurilan asemalta R-, K- ja H-junilla Pasilan asemalle. Pasilan asemalta S-, E-, A-, Y-, ja U-junilla pääsee Leppävaaran asemalle tai E- ja U-junilla Keran asemalle. 

Lisätietoa junalipuista löydät täältä.

Saapuminen bussilla

Bussilla saapuessanne voitte ostaa lipun suoraan kuljettajalta. Jos haluatte tulla bussilla koko matkan Helsingistä, voitte nousta busseihin 248A tai 270 Elielinaukiolta. Nämä bussit lähtevät laiturilta 22. Pysäkki perillä on nimeltään Karanristi. 

HSL:n lisäliikennesuunnitelma (HUOM: pääkaupunkiseudun koulut):

Leppävaarasta (terminaali) voi käyttää kaikkia Turuntietä Kararistiin asti meneviä normaalibusseja: 214,224,226,227,236,238 ja 239;
sekä Helsingistä tulevia (Leppävaarassa Turuntietä, lait. 33) normaalibusseja 218 ja 235.

Näiden lisäksi varmistuksena toimivat 236X:n kaksi lähtöä Leppävaarasta klo 10.50 ja 11.07.

Lisäksi 236X lisälähdöt toimivat lännestä junalla tulevien yhteytenä Karamalmille (vaihto Keran asemalla). Sopiva E-juna lähtee Kauklahdesta 10:36 ja U-juna Kirkkonummelta 10:38 (Kauklahdesta 10:49).

Yleisohjeena, että saapuvat ryhmät käyttävät mahdollisimman paljon junia (Leppävaaraan/Keraan). Lähteminen ajoissa ja busseissa jakautuminen useampaan eri lähtöön, jos suinkin mahdollista.

HSL:n yleisohje koululaisryhmistä: https://www.hsl.fi/sites/default/files/uploads/koululaisryhmien_liikkuminen_joukkoliikenteella.pdf

Etelä-Espoosta neljä lisälähtöä linjoilla 3 ja 5, kaksi kummallakin: 
Bussi Kivenlahdesta 10.35/E3 ja 10.40/E3
Bussi Matinkylästä 10.35/E5 ja 10.40/E5

Iltapäivällä poistumisliikenne Leppävaaraan hoidetaan Turuntietä menevillä normaalivuoroilla:

HSL toivoo ryhmien jakautuvan Turuntien pysäkillä useampaan Leppävaaran suunnan bussiin, joita siis menee 16:30 jälkeen ihan muutaman minuutin välein.

Etelä-Espoon suuntaan linjoille 3 ja 5 järjestetään kuitenkin varmistusbussit:
Matinkylään 16:40 / E5 (Huom. normivuorot 16:24, 16:36)
Kivenlahteen 16:50 / E3 (Huom: normivuorot 16:16, 16:46)

ILMOITTAUTUMINEN

Kun saavutte kampusalueelle, ilmoittautukaa välittömästi opettajanne johdolla ilmoittautumispisteellä, joka löytyy tapahtumarakennuksen toisesta kerroksesta. Ilmoittautumispisteellä jokainen osallistuja saa tapahtumakartan sekä lisätietoa päivän ohjelmasta. Tämä piste toimii myös Unelmafoorumin infopisteenä, jonka välittömästä läheisyydestä löytyy Lääkärikeskus Aavan ensiapupiste. 

RUOKAILU

Unelmafoorumin Unelmabuffet-ruokatarjoilu järjestetään klo 11.30-12.45 välisenä aikana tapahtumarakennuksen toisessa kerroksessa. 

TAVAROIDEN SÄILYTYS

Tapahtumarakennuksessa on naulakoita, mutta jokainen osallistuja vastaa itse näihin jätetyistä tavaroista. Suosittelemmekin osallistujia jättämään ylimääräiset tavarat kotiin. 

TALTIOINTI

Unelmafoorumi-tapahtuma taltioidaan. Kaikkia osallistujia on tiedotettu tästä etukäteen ja heiltä on myös pyydetty kuvausluvat. 

Tapahtuman virallinen hashtag sosiaalisessa mediassa on #unelmafoorumi. 

TURVALLISUUS

Tapahtuman turvallisuudesta vastaa G4S-turvallisuuspalvelu. 

Unelmafoorumissa on myös Lääkärikeskus Aavan päivystämä ensiapupiste. 

JÄRJESTÄJÄT

Unelmafoorumi on Lasten ja nuorten säätiön ja Nokian yhteistyössä järjestämä tapahtuma. Pääyhteistyökumppaneita ovat Alma Media, Deloitte, DNA, Hartwall, Moomin Characters ja Förlaget, L & T, Nordea, Nuori Yrittäjyys ry, Tieto, Touchpoint.

Kysyttävää?

Hanna Koskenkangas
Projektipäällikkö, hanna.koskenkangas(at)nuori.fi, 040 589 0551
Unelmafoorumin järjestelyihin ja Dreamsiin liittyvät asiat, mediayhteydenotot

Oskar Sandqvist
Koordinaattori, oskar.sandqvist(at)nuori.fi, 050 346 8725
Unelmafoorumin järjestelyihin ja Dreamsiin liittyvät asiat

Mari-Anne Arpiainen
Tuottaja, mari-anne.arpiainen(at)nuori.fi, 044 777 2604
Unelmafoorumin järjestelyihin liittyvät asiat, ilmoittautumiset

STAY TUNED: #UNELMAFOORUMI